Inchiriere automacara pret

Inchiriere automacara pret - oferte speciale doar luna aceasta. Va recomandam sa verificati ofertele

Macaralele turn sunt utilizate pe scara larga in constructii si in alte industrii pentru a ridica si a muta materiale. Exista multe tipuri de macarale turn. Desi sunt de tip diferit, partile principale sunt identice, dupa cum urmeaza:

 Catarg: principalul turn de sprijin al macaralei. El este realizat din sectiuni de otel, care sunt legate intre ele in timpul instalarii.

Unitate de rotire: unitatea de rotire se afla in partea superioara a catargului. Acesta este motorul care permite rotirea macaralei.

Cabina de operare: in majoritatea macaralelor turn, cabina de operare se afla chiar deasupra unitatii de rotire. Acesta contine comenzile de operare, LMI, scale, anemometru etc.

Jib: bratul sau bratul de operare se extinde orizontal din macara. Un jib "luffing" este capabil sa se deplaseze in sus si in jos; un trunchi fix are un carucior de rulare care se deplaseaza de-a lungul partii inferioare pentru a muta marfurile pe orizontala.

Counter jib: detine contragreutati, motor de ridicare, tambur de ridicare si electronica.

Troliul: ansamblul troliului de ridicare este alcatuit din troliul de ridicare (motor, cutie de viteze, tambur de ridicare, cabluri de ridicare si frane), controlerul motorului de ridicare si componentele auxiliare, cum ar fi platforma. Multe macarale turn au transmisii cu doua sau mai multe viteze.

Carlig: carligul  este utilizat pentru a conecta materialul la macara. Se suspenda de la franghia de ridicare fie la varf, fie pentru a se rasuci, fie pentru a ridica coarda de cabluri de ridicare sub caruciorul pentru macarale cu ciocan.

Greutati: contragreutatile mari de beton sunt montate in spatele antenei, pentru a compensa greutatea marfurilor ridicate.

Inchiriere automacara pret - sfaturi utile

O macara turn este de obicei asamblata de o macara telescopica (mobila) la o distanta mai mare  vor fi adesea ridicate pe acoperisul pana la partea de sus a constructiei. Pentru a dezmembra macaraua este nevoie de foarte multa pricepere pentru ca procesul poate fi mai dificil decat instalarea. Macaralele Tower pot fi de multe ori pietonale operate de o telecomanda, eliminand necesitatea unei cabine pentru operatorul de macarale de unde acesta sa lucreze.

 

Functionare

Fiecare model si stilul distinctiv al macaralei turn are o diagrama de ridicare predeterminata, care poate fi aplicata oricaror raze disponibile in functie de configuratia sa. Similar unei macarale mobile, o macara turn poate ridica un obiect de masa mult mai mare, mai aproape de centrul de rotatie, decat la raza maxima. Operatorul manipuleaza mai multe parghii si pedale pentru a controla fiecare functie a macaralei.

 

Exista si macarale mai mici pe senile. Acestea sunt transportate ca o singura unitate si pot fi asamblate de un tehnician calificat fara ajutorul unei macarale mobile mai mari. Acestea sunt macarale de inaltare inferioare care stau pe parghii, nu au contragreutate, insa au contragreutati si balast la baza catargului,  au o capacitate redusa la macarale standard si rareori au o cabina de operatori.

 

In unele cazuri, macaralele cu dimensiuni mai mici cu autostrazi pot avea osii fixate permanent in sectiunea turnului pentru a facilita manevrarea macaralei la fata locului.

 

O macara telescopica are un brat care consta dintr-un numar de tuburi montate unul in celalalt. Un cilindru hidraulic sau alt mecanism alimentat extinde sau retrage tuburile pentru a mari sau a micsora lungimea totala a bratului. Aceste tipuri de brate sunt adesea folosite pentru proiecte de constructie pe termen scurt, lucrari de salvare, barci de ridicare in si din apa etc. Compactitatea relativa a bratelor telescopice le face adaptabile pentru multe aplicatii mobile.