Inchiriere cilindru compactor

Inchiriere cilindru compactor la preturi promotionale. Profitati acum de oferte.

Utilizand o placa vibratoare ori una compactoare pe un strat de pietris proaspat pentru pavaj sau pavele de beton se va obtine un strat neted de pavele ori de pietris prin presarea lor nisipul care este dedesubt cu ajutorul unor cilindre compactoare.

Inchiriere cilindru compactor preturi mici

In timpul acesta nisipul se va presa in sus in spatiile goale si asigura o mai buna coeziune a stratului si si o autoblocare a pavelelor din beton. Se recomanda sa folositi un covor din poliuretan sub placa compactoare.

Pentru a compacta pietrisul va recomandam placi cu greutate de pana la 200 de g si forta generata de placile compactoare va trebui sa fie de minim 2500. In aceasta categorie se pot gasi si placi reversibile dar si placi simple, placi compactoare care au un singur sens si placi unidirectionale ori placi vibratoare care au o singura directie.

Placile compactoare ireversibile au mai multe avantaje precum si acoperirea suprafetelor mari manevrailitatea cat mai mare in zone foarte dificile. Pentru a compacta straturile se recomanda utilizarea unor placi cu greutati de pana la 450 kg, forta pe care aceste placi ar trebui sa o genereze si trebuie sa fie minim 3500 la o frecventa de pana la 80 Hz.

Placile care au o frecventa mai joasa nu sunt recomandate pentru ca au o amplitudine mai mare si sar din aceasta cauza nu e posibila operarea lor lina. Pentru a putea compacta straturile cu pavele de 4 cm sau de 6 cm grosime se recomanda sa utilizati placile unisens care sa aiba greutatile intre 70 si 120 kg.

Un utilaj care compacteaza solul va trece peste zonele care trebuie compactate si vor realiza aceasta compactare incarcand terenul cu propriile lor greutati. Compactarea statica este utilizata in general pentru asfalt. Compactarea dinamica se va face combinand vibratiile cu greutatea. Se loveste solul si se actioneaza asupra lui cu vibratii iar materialele capata si o miscare care genereaza micsorarea frecarilor din interior. Fortele dinamice care sunt create de catre utilaj vor determina si deplasarea particulelor de materie unele fata de celelalte reducand si volumul de material la minim. Rezultatul este cresterea densitatii si a capacitatii de incarcare a solului.

 

Lovirea pamantului cu anumite viteze se va face pentru a realiza diverse grade de compactare.