Motostivuitoarele care au contrageutate sunt cele mai raspandite motostivuitoare datorita caracteristicilor tehnice, functionale si dimensionale care permit si o manevrare mai usoara si se preteaza la operatii de manipulare a sarcinilor atat in halele industriale cat si in depozitele inchise, dar si in aer liber, si pot circula pe drumuri care nu au nevoie de o amenajare speciala.
Inchiriere motostivuitor pret
Motostivuitoarele cu contragreutate se compun din mai multe ansambluri tehnice si constructive mai importante. Motoarele de actionare pot sa fie cu benzina, cu gaz sau cu motorina.
Sasiul motorului care este specific pentru tipul constructiv si care in general se executa din profile laminate ori profile cheson sudate avand si rolul de a sustine toate elementele componente pe care un motostivuitor le are.
Mecanismele de plasare sunt realizate pe principiul de deplasare ale autovehiculelor si se compun din ambreiaj, cutie de viteze cu doua ori cu patru trepte de viteza sau pe principiul intalnit si la electrostivuitoare unde motoarele cu combustie interna antreneaza generatoare de curent continuu ce limiteaza motorul electric de antrenare.
In fata rotile directoare sau motoare se amplaseaza in spate in dreptul contragreutatilor fapt ce determina si o mai buna inscriere in mecanismele de ridicare. Directia se va realiza hidraulic cu servomotor, usurand mult si modificarea pozitiei rotilor directoare si in starea de repaus a stivoitorului. Mecanismele de deplasare sunt prevazute cu doua frane, o frana de serviciu de urgenta si una de siguranta.
Mecanismul de ridicare este cu actionare hidraulica si este realizat din carligul ce permite si bascularea in fata pentru a vedea asezarea la preluare a sarcinii si o basculare in spate cu pana la 12 grade pentru a asigura o foarte buna stabilitate a sarcinii pe furci in timpul transportului.
Pe carucior se monteaza suportul de furci ori traversa si caruciorul face miscarea de ridicare si coborare. La unele tipuri de motostivuitoare traversele de pe carucior executa si bascularea in fata si spate pe catarg dar si miscarea transversala stanga dreapta pe catarg in asa fel incat bascultarea sa fie facuta cu un flambaj mai mic. Traversele de pe caruciorul pe care se pun furcile culiseaza in miscarea lor de ridicare si coborare pe catarg fiind deplasata prin intermediul unor lanturi articulate care sunt actionate cu hidromotoare liniare sau cilindii hidraulici.
Toate celelalte miscari cinematice respectiv bascularea si miscarea transversala, indiferent de variantele constructive, sunt actionate cu ajutorul unor mecanisme antrenate de asemenea, cu cilindrii hidraulici. La unele tipuri de constructii traversele permit echiparea motoarelor si cu alte organe de prindere si sustinere in afara de furcile care sunt organele de sustinere si preluare uzuale.