Inchiriere Stivuitor

Un stivuitor (numit si camion de ridicare, camion cu furca, furca si camion stivuitor) este un camion industrial pentru ridicare si deplasare a materialelor pe distante scurte. Motostivuitorul a fost dezvoltat la inceputul secolului XX de diverse companii, printre care Clark, care a realizat transmisii speciale, si Yale & Towne Manufacturing, care facea ridicari.  Inca din cel de-al doilea razboi mondial, utilizarea si dezvoltarea camionului stivuitor s-au extins considerabil pe plan mondial. Stivuitoarele au devenit o piesa indispensabila in productie si depozitare. In 2013, primii 20 de producatori din intreaga lume au inregistrat vanzari de 30,4 miliarde de dolari, cu 944405 de masini vandute.

Stivuitoarele sunt destinate incarcaturilor la o greutate maxima specificata si au un centru de greutate dinainte specificat. Aceste informatii se gasesc pe o placuta de identificare furnizata de producator si incarcarile nu trebuie sa depaseasca aceste specificatii. In multe jurisdictii, este ilegal sa modificati sau sa eliminati placuta de identificare fara permisiunea producatorului stivuitorului.

Un aspect important al functionarii stivuitorului este ca acesta trebuie sa aiba un sistem de directie pe rotile din spate. In timp ce acest lucru creste manevrabilitatea in situatii de manevrare in spatii mici, acesta difera de experienta traditionala a soferului cu alte vehicule pe roti. In timp ce conduceti, deoarece nu exista nici o actiune de rulare, nu este necesar sa aplicati forta de directie pentru a mentine o rata constanta de intoarcere.

O alta caracteristica critica a stivuitorului este instabilitatea acestuia. Stivuitorul si sarcina trebuie sa fie considerate o unitate cu un centru de greutate variabil continuu, care se modifica cu fiecare miscare a sarcinii. Un stivuitor nu trebuie sa execute o intoarcere in viteza cu o sarcina ridicata, unde fortele centrifuge si gravitationale se pot combina pentru a provoca un accident dezastruos. Stivuitorul este proiectat cu o limitare a sarcinii pentru furci care este mai mica decat inaltimea furcii. Placa pentru referinta de incarcare este localizata de obicei pe stivuitor. Un stivuitor nu ar trebui sa fie folosit ca ascensor de personal fara echiparea unor echipamente de siguranta specifice, cum ar fi o cabina speciala sau un cos.

Stivuitoarele sunt un element critic al depozitelor si centrelor de distributie. Este imperativ ca aceste structuri sa fie concepute astfel incat sa se poata adapta la miscarea lor eficienta si sigura. In cazul sistemului Drive-In / Drive-Thru Racking, un stivuitor trebuie sa calatoreasca in interiorul unui spatiu de stocare, care are mai multe pozitii de palet pentru a plasa sau a recupera un palet.