Nacela foarfeca

Nu treceti peste limita de greutate

Fiecare nacela are o greutate specifica. Este important sa se identifice si sa se respecte aceste restrictii. Depasirea acestei limite, chiar si putin, ar putea face ca liftul sa fie suprasolicitat si sa-l determine sa se rastoarne. Trebuie sa aveti intotdeauna in considerare greutatea operatorului de pe ascensor, precum si toate uneltele si materialele de pe platforma pentru a va asigura ca greutatea combinata nu depaseste capacitatea recomandata inainte de a actiona ascensorul. De asemenea, este important sa va amintiti ca nu utilizati elevatorul pentru ridicarea incarcaturii grele.

 Nu urcati sau nu va asezati pe marginile exterioare 

Cand o persoana se afla pe platforma unei nacele, este usor sa se incline sa urce pe marginea platformei pentru a ajunge la ceva in loc sa mute intreaga platforma de ridicare pentru a ajunge la zona dorita. Cu toate acestea, acest lucru este mai periculos decat realizeaza operatorii. Urcarea sau asezarea pe marginea platformei creste semnificativ sansele de a cadea de pe platforma si poate duce la vatamari grave. Daca existao zona care nu este accesibila, comunicati cu operatorul de ridicare a bratului pentru a va ajuta sa ajungeti intr-o pozitie sigura pe platforma, unde puteti ajunge cu usurinta la ceea ce este necesar. 

Evitati conditiile de vant 

Cand o ridicare a bratului este extinsa foarte mult, vantul poate prezenta o preocupare importanta de siguranta. Daca vantul este suficient de puternic, acesta poate rupe un brat. Trebuie sa evitati folosirea ascensoarelor cu brat in conditii extreme cu vant puternic sau in alte conditii meteorologice nefavorabile, pentru a evita riscul unei eventuale caderi de pe brat. Fiecare nacela are o limita care specifica de fapt cat de mult vant poate suporta; studierea manualului de utilizare va ajuta un operator sa inteleaga restrictiile specifice ascensorului pe care il opereaza si sa identifice strategiile de utilizare a ascensorului in conditii meteorologice dificile.